Πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ: Οι αστυνομικοί χτύπησαν τους γονείς του – ΒΙΝΤΕΟ

“Είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συνέβη”, είπε ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παππάς, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία για τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα.

“Ακούστηκαν κάποιοι πυροβολισμοί, χωρίς κάποιος να γνωρίζει από πού προέρχονται. Στην αρχή δεν γνωρίζαμε τι συνέβη… Βλέπαμε ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό και πάρα πολλές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν έρθει από άλλες περιοχές. Είχαν κυκλώσει την περιοχή… Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν ενταγμένος σε καμία οργάνωση, δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα όπως λένε. Επειδή τον γνώριζα προσωπικά, είχε μία υπερβολική αγάπη για την πατρίδα. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι υπήρχε ένας διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς και εκείνοι του έδειχναν το περίστροφο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι διαπληκτιζόταν με τους αστυνομικούς”, ανέφερε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ANT1 και πρόσθεσε:

“Πυροβολούσε στον αέρα και δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει. Οι αστυνομικοί ήταν μπροστά του στα πέντε μέτρα, αν ήθελε να το κάνει θα το έκανε. Πυροβολούσε στον αέρα για να δείξει μία αντίδραση σε αυτό που έκαναν. Στη συνέχεια μόνος του έφυγε και πήγε πάνω στο βουνό… Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα ενδεχόμενο λέει να τον εκτέλεσαν εξ αρχής και να συνέχισαν να πυροβολούν για να φανεί ότι υπήρχε συμπλοκή. Το δεύτερο ενδεχόμενο, εάν δεχτούμε την επίσημη δήλωση της αλβανικής αστυνομίας, λέει ότι ο Κωνσταντίνος αρνιόταν να παραδοθεί και όταν του τελείωσαν οι κάλυκες βγήκε με το όπλο παρατεταμένο φωνάζοντας ‘Ζήτω η Ελλάδα’ και τον εκτέλεσαν”.

Όπως είπε ο κ. Παππάς Αλβανοί αστυνομικοί είχαν μπει στο σπίτι της οικογένειας του Κώστα Κατσίφα όταν τον αναζητούσαν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γονείς του.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ