Ο Τσαβούσογλου ρίχνει λάδι στη φωτιά: Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο

Μόνο και μόνο για να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για μας δεν έχει σημασία να καθίσουμε στο τραπέζι ξανά, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους’ Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την άποψη ότι «δεν έχει σημασία να καθίσουμε πάλι σε ένα τραπέζι, μόνο και μόνο για να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, πρέπει να έχουν και αποτέλεσμα».

Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για μία λύση ομοσπονδίας στη βάση της διζωνικότητας και της πολιτικής ισότητας δεν πέτυχαν και τώρα αναζητείται πάλι πως θα ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας γύρω από το νησί. Η έγνοια μας δεν είναι να καβγαδίσουμε με κανέναν, είναι να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος». Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψουν μονομερείς ενέργειες στην Κύπρο και ότι είναι πλέον σε θέση να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με ουσιαστικά βήματα.

«Πρώτα θα κάνουμε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Τουρκίας. Κι έπειτα θα συνεχίσουμε αυτές τις γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει αρμοδιότητα η ΤΔΒΚ κατόπιν πρόσκλησής της, δηλαδή γύρω από το νησί», ανέφερε τονίζοντας ότι δεν θα χαρίσουν σε κανέναν ούτε τα δικαιώματα της Τουρκίας ούτε των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ