Οι Τούρκοι ζητάνε και τα… ρέστα για το μεταναστευτικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Παρόλο που η Τουρκία έδειξε μία μεγάλη προσπάθεια στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της», είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών στο Δημήτρη Αβραμόπουλο και την συνοδεία του, που σήμερα βρέθηκαν στην Τουρκία.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επέκρινε την Ελλάδα ενώπιον του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση ότι δεν επιστρέφει τους μετανάστες πίσω στην Τουρκία με βάση της συμφωνία επανεισδοχής στις 18 Μαρτίου 2016, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ‘αστείο’ τον αριθμό που έχει επιστρέψει η Ελλάδα στην Τουρκία το 2018. «Αυτό το νούμερο είναι τόσο αστείο για το 2018. Σε 2,5 χρόνια επιστράφηκαν 1.740 άτομα, ενώ το 2018 μόνο 5 άτομα».

Ο Σοϊλού ανέφερε ότι η επίδοση της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα υψηλή στο θέμα του μεταναστευτικού, ενώ μόνο φέτος έχει συλλάβει 205 χιλιάδες μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και το Ιράκ. Πριν από 5 χρόνια συλλαμβάνονταν μόνο οι 10 από τους 100 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, είπε ο Τούρκος υπουργός, ενώ αυτή τη στιγμή τόσο από θαλάσσης όσο και από ξηράς το ποσοστό έχει ανέλθει στο 54%.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα στη γραμμή Ελλάδας και Βουλγαρίας για τους μετανάστες. «Η Ελλάδα έχει ελλείψεις. Και οι ίδιοι το γνωρίζουν. Αλλά για έναν ακατανόητο λόγο αυτές οι ελλείψεις δεν αναφέρονται στην Ε.Ε., παρά προτιμούν να τα βάζουν με την Τουρκία. Η Ελλάδα αντί να ευχαριστεί την Τουρκία για τη σημαντική της προσπάθεια, δυστυχώς -εξαιτίας οικονομικών ανησυχιών- επικρίνει τον αγώνα που δίνει η Τουρκία στο μεταναστευτικό. Δεν το βρίσκουμε ούτε σωστό ούτε ηθικό να διεξάγουμε μαζί αυτό τον αγώνα», εκτίμησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος για την απόδειξη μάλιστα των ισχυρισμών του επικαλέστηκε τα ίδια τα νούμερα. «Τα νούμερα μιλάνε. Από τις περίπου 75 χιλιάδες συλλήψεις πέρυσι, αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στις 205 χιλιάδες. Η Τουρκία ανταποκρίνεται στο ρόλο που αρμόζει στην ιστορία της», τόνισε ο Τούρκος υπουργός, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.Δείτε το βίντεο

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ