Βρετανός ΥΠΕΞ: Θετικό βήμα το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

«Θετικό βήμα» για την ΠΓΔΜ χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, το δημοψήφισμα της Κυριακής, «μολονότι η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών».

«Οι ψηφοφόροι στη «Μακεδονία» εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποτελέσουν τμήμα της ευρωατλαντικής κοινότητας» εκτίμησε, καλώντας τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και την κυβέρνησή του να συνεργαστούν με το κοινοβούλιο προκειμένου να οικοδομήσουν το μέλλον της χώρας τους.

«Πιστεύω ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι καλή για τη «Μακεδονία» και την περιοχή. Προσφέρει την προοπτική μεγαλύτερης ασφάλειας και ευημερίας και καλύτερων ευκαιριών για τους νέους της «Μακεδονίας». Επιτρέπει επίσης στη «Μακεδονία» να αποτελέσει παράδειγμα για την περιοχή, για το τι μπορεί να επιτευχθεί με θάρρος, αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον», συνέχισε ο Χαντ.

Ο Βρετανός υπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα του είναι “φίλος και εταίρος” της ΠΓΔΜ και εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθεί στο μέλλον αυτή η σχέση. «Περιμένουμε ανυπόμονα, ιδίως, την ημέρα που θα είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ –η πόρτα παραμένει ανοιχτή», κατέληξε.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ