Χαμογελούσε ενώ παρέσυρε στον θάνατο πεζούς – Το ιστορικό βίας του μακελάρη του Λονδίνου- ΦΩΤΟ

Ήρεμος και αποφασισμένος ήταν ο Χαλίντ Μασούντ λίγες ημέρες πριν οδηγήσει εναντίον πεζών στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ στο κέντρο του Λονδίνου, στις 22 Μαρτίου 2017 σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες.

Υλικό που έρχεται στη δημοσιότητα απεικονίζει τις κινήσεις του μακελάρη, μέρες πριν από την επίθεση. Ο 52χρονος Μασούντ βδομάδες πριν από την επίθεση είπε στα παιδιά του σε βιντεοκλήσεις ότι θα πεθάνει πολεμώντας για τον Θεό.

Στις 2 Μαρτίου 2017 ο 52χρονος Μασούντ αγόρασε διαδικτυακά το τύπου βαν Hyundai Tuscon SUV. Στις επόμενες πέντε ημέρες αγόρασε δύο μαχαίρια, με τα οποία μαχαίρωσε και σκότωσε τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ στην είσοδο κοινού του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Νοίκιασε αυτοκίνητο και πήγε στο Μπράιτον όπου έμεινε σε ξενοδοχείο ενώ την επόμενη ημέρα πήγε στο Λονδίνο.

Στις 18 Μαρτίου οδήγησε το νοικιασμένο αυτοκίνητό του στο κεντρικό Λονδίνο όπου έκανε εξομοίωση της πορείας που ακολούθησε και κατά την ημέρα της επίθεσής του τέσσερις ημέρες μετά.Στη συνέχεια, έκανε check in σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Επί τρεις ημέρες παρακολουθούσε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους αντιγράφοντας τον τρόπο δράσης των τζιχαντιστών μαχητών ενώ έκανε διαδικτυακή έρευνα σχετικά με τη βρετανική κυβέρνηση και τοποθέτηση εκρηκτικών σε αυτοκίνητα.

Το πρωί της 22ας ΜαρτίουT, στις 10.30, οδηγεί για άλλη μια φορά στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ για επιβεβαίωση του πλάνου του, ενώ στις 11.18 οι κάμερες ασφαλείας τον εντόπισαν σε αυτοκινητόδρομο στην οδό Κλάπχαμ στα νότια.

Στις 13.52 επιστρέφει και παρκάρει στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας όπου παραμένει έως τις 14.31.

Στις 14.26 και 14.29 στέλνει τζιχαντιστικά έγγραφα στις επαφές του στο κινητό του και ας μην ήταν γνωστοί του. Φαίνεται πως προσπαθούσε να δικαιολογήσει την πράξη του ενώ παράλληλα έστειλε και μια φωτογραφία του όταν είχε πάει στη Μέκκα να προσκυνήσει.

Στις 14.38 το βαν είναι παρκαρισμένο σε λεωφορειολωρίδα λίγο πριν από την επίθεση.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αναζητήσει επίσης στο διαδίκτυο κέντρο αερίου στο Μπίρμιγχαμ, και οι Αρχές εικάζουν ότι σχεδίαζε ίσως και επίθεση με αέριο.

Ο Μασούντ οδήγησε από το Μπίρμιγχαμ στην Ουαλία για να επισκεφθεί τη μητέρα του και τον πατριό του στις 16 Μαρτίου, αφού παρέλαβε το όχημα με το οποίο εκτέλεσε την επίθεσή του. “Φεύγοντας από το σπίτι είπε στη μητέρα του, ο κόσμος θα πει ότι είμαι τρομοκράτης, αλλά δεν είμαι”, είπε ο ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση, ότι ισχυρίστηκε ο δράστης της επίθεσης.

Ο ίδιος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αφού είχε παρασύρει δεκάδες με το όχημά του και μαχαιρώσει τον Κιθ Πάλμερ.

Πάντως, ο Μασούντ έχει ιστορικό εγκληματικότητας ενώ πίστευε ότι βγαίνει σώος από θαύμα του ισλάμ.

Άρχισε να μελετά το Κοράνι ενώ βρισκόταν υπό κράτηση επί δύο χρόνια επειδή μαχαίρωσε έναν άνδρα στο πρόσωπο σε παμπ στο Σάσεξ το 2000. Όταν απελευθερώθηκε επιτέθηκε σε άλλον άνδρα με μαχαίρι επειδή εκείνος υπαινίχθηκε ότι συνεργαζόταν με την αστυνομία.

Ο Μασούντ ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτοάμυνα και απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες εκτός της οπλοκατοχής. Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση αλλά αποφυλακίστηκε αμέσως μετά τη δίκη λόγω προφυλάκισης.

Πρώτα σημάδια βίας έδειξε τις δεκαετίες του 1980 και 1990 όταν η μητέρα του κατέθεσε ότι ο γιος της έτρεχε στις παμπ επιδιώκοντας να καυγαδίσει.Τον περιέγραψε ως έναν οργισμένο άνθρωπο.

Από σχέση που είχε με τη σπιτονοικοκυρά του στις αρχές του 1990 απέκτησε δύο παιδιά. Εκείνη είπε στην αστυνομία ότι ήταν ένας βίαιος, πιεστικός και ισχυρός άνθρωπος που βιαιοπραγούσε εναντίον της σε όλη τη διάρκεια της σχέσης τους.Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ