Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Πριν από τον χειμώνα η πρώτη μας γεώτρηση στη Μεσόγειο

Νέα προαναγγελία για την έναρξη τουρκικών γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, είχαμε σήμερα, από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Επιθεωρώντας σήμερα το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις», στη Μαύρη Θάλασσα, ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε. «Αυτή τη στιγμή η Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) κάνει τις τελευταίες δοκιμές και προετοιμασίες με το «Μπάρμπαρος Σεϋρετίν Πασά». Όταν τελειώσουν, σκοπός μας είναι μέσα σε 1-2 μήνες, πριν μπει ο χειμώνας να ξεκινήσουν εκεί (στη Μεσόγειο) οι πρώτες γεωτρήσεις. Θα γίνουν μέσα στη δική μας οικονομική ζώνη. Στα ανοιχτά της Αττάλειας. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα φανεί εξάλλου σε λίγο καιρό».

O Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στα σχέδια για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο προτεραιότητα –όπως είπε- αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες με το Μπάρμπαρος Χαϋρετίν Πασά.

«Ως υπουργείο έχουμε ένα σλόγκαν. «Αν υπάρχει, θα το βρούμε»», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. «Μακάρι να υπάρχει, είμαστε αισιόδοξοι. Από επιστημονικής άποψης έχουμε κάνει ό,τι ήταν δυνατό να γίνει», πρόσθεσε.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ