Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των μεταναστών που το σκάφος τους προσάραξε σε περιοχή με κροκόδειλους

Εντοπίστηκαν έπειτα από σχεδόν δύο 24ωρα οι παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν σε βιετναμέζικο πλοίο το οποίο προσάραξε στη βόρεια Αυστραλία, σε μία περιοχή γεμάτη κροκόδειλους και φίδια.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει οτι οι επιβαίνοντες του πλοίου εξαφανίσθηκαν μέσα στο τροπικό δάσος κοντά στο ποταμό Ντεντρί, βόρεια της Πολιτείας του Κουίνσλαντ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας το σκάφος κατευθυνόταν στην περιοχή Noah Beach, προκειμένου να λάβει οδηγίες από άλλα μέλη μίας οργάνωσης λαθρεμπορίου κοντά στο Σίδνεϊ.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντούτον επισήμανε ότι το σκάφος το οποίο βρέθηκε μισοβυθισμένο, ερχόταν από το Βιετνάμ και πρόκειται για το πρώτο σκάφος με αιτούντες άσυλο που κατάφερε να προσεγγίσει το έδαφος της Αυστραλίας από το 2014. Κατέστησε επίσης σαφές ότι οι επιβαίνοντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Αυστραλία. Όπως μετέδωσαν οι New York Times, η Αυστραλία στέλνει τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Νησί των Χριστουγέννων όπου θα τεθούν υπό κράτηση.

Η μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς η χώρα απαγορεύει ρητά την είσοδο στο έδαφός της στους αιτούντες άσυλο ακόμη και σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται. Η κυβέρνηση παρέχει δυνατότητα να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα ή να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Πηγή: ΑΠΕ, NYT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ