Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας – ΒΙΝΤΕΟ

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή της από την κυβέρνηση του νέου Πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον.

Η Μπίσοπ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο κοινοβούλιο και ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κυβέρνηση του Μόρισον, η οποία διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόλις μίας έδρας.

Ο Μόρισον ήταν ο νικητής-έκπληξη της εσωκομματικής ψηφοφορίας που διεξήχθη την Παρασκευή για την αντικατάσταση του Τέρνμπουλ έπειτα από μια εβδομάδα πολιτικού χάους στην Καμπέρα που κατέληξε στην εκλογή του έκτου Πρωθυπουργού σε διάστημα μικρότερο των δέκα χρόνων.

«Θα παραμείνω βουλευτής ως μια ισχυρή φωνή για τη Δυτική Αυστραλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μπίσοπ.

Η πιθανότητα η Μπίσοπ να εγκαταλείψει το κοινοβούλιο πριν από τις εκλογές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας για τον Μόρισον, πρώην υπουργό Οικονομικών του Τέρνμπουλ, καθώς θα άνοιγε τον δρόμο για τη διεξαγωγή άλλης μιας αναπληρωματικής εκλογής για την έδρα της.

Το κόμμα του έχει ήδη να αντιμετωπίσει μια αναπληρωματική εκλογή στην εκλογική περιφέρεια του Σίδνεϊ όπου εκλέγεται ο Τέρνμπουλ. Η παραίτηση του Τέρνμπουλ από το κοινοβούλιο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ