Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για το μακελειό στο Μέριλαντ: Καταδικάζω σθεναρά μια σατανική πράξη παράλογης βίας

Η εκπρόσωπος του Aμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση εναντίον των αθώων δημοσιογράφων» της εφημερίδας Capital Gazette στην αίθουσα σύνταξής της, στην Αννάπολις, στην Πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

«Καταδικάζω σθεναρά μια σατανική πράξη παράλογης βίας στην Αννάπολις», ανέφερε η Σάρα Σάντερς σε μήνυμα που ανάρτησε στη ροή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Μια βίαιη επίθεση εναντίον αθώων δημοσιογράφων που κάνουν τη δουλειά τους είναι μια επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να καταφέρεται εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, αντέδρασε επίσης στην επίθεση του ενόπλου, και αυτός μέσω Twitter.

«Ενημερώθηκα για την επίθεση ενόπλου στην Capital Gazette στην Αννάπολις, στο Μέριλαντ. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου συνοδεύουν τα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς και τους τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο και βρίσκονται αυτή τη στιγμή επιτόπου», ανέφερε.

Ένας εικοσάρης λευκός άνδρας, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν ως τώρα άγνωστα, άνοιξε πυρ με τουφέκι εναντίον του προσωπικού της εφημερίδας Κάπιταλ Γκαζέτ, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, πριν συλληφθεί. Η αστυνομία περιέγραψε τον δράστη της επίθεσης ως έναν «ενήλικο λευκό άνδρα», ο οποίος ανακρίνεται.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ