Δραματική η κατάσταση στην Υεμένη: 55 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στην επαρχία Χοντάιντα

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες σε βομβαρδισμούς, επιδρομές και μάχες στην επαρχία Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, ανέφεραν τοπικές, στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.

Φιλοκυβερνητικά υεμενίτικα στρατεύματα, πλαισιωμένα από δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξαπέλυσαν τη 13η Ιουνίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να εκδιώξουν τους σιίτες αντάρτες Χούθι από την πόλη Χοντάιντα.

Τα ΗΑΕ απαίτησαν εκ νέου την αποχώρηση των ανταρτών από τη Χοντάιντα, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς με τον υεμενίτη πρόεδρο Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι στο Άντεν, στο πλαίσιο των προσπαθειών να συναφθεί μια συμφωνία και να αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση.

Σύμφωνα με τοπικές και νοσοκομειακές πηγές, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροπορική επιδρομή στοχοθέτησε λεωφορείο σε δρόμο στη Ζάμπιντ, στο νότιο τμήμα της επαρχίας. Αγνοείται ως τώρα αν το λεωφορείο μετέφερε άμαχους ή αντάρτες.

Έξι μαχητές των Χούθι σκοτώθηκαν όταν άλλη επιδρομή στην ίδια περιοχή κατέστρεψε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κατά τις ίδιες πηγές.

Ενώ 38 σιίτες αντάρτες και τρεις φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στους βομβαρδισμούς γύρω από το αεροδρόμιο της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας, στη νότια έξοδο της πόλης, καθώς και στις περιοχές Τουχάιτα και Τζάραχι, νοτιότερα, ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

Οι νέες απώλειες αυξάνουν σε τουλάχιστον 429 τον αριθμό των νεκρών στις εχθροπραξίες των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ