Η “μάχη” της εικόνας: Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι ηγέτες από την G7 – Στριμωγμένος ή όχι ο Τραμπ; – ΦΩΤΟ

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των ηγετών της G7 έδωσαν πραγματική μάχη για την εικόνα που βγαίνει από την Σύνοδο Κορυφής, η οποία κατέληξε σε φιάσκο αφού οι ΗΠΑ δεν υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν, ενώ ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Καναδού Πρωθυπουργού.

Οι ηγέτες έδωσαν – καθένας από την πλευρά του – φωτογραφίες από την συνάντηση.

Τα επιτελεία των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας των ΗΠΑ και του Καναδά, δημοσίευσαν διαφορετικές φωτογραφίες από τις στιγμές της συνάντησης στον Καναδά.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, η Καγκελάριος είναι όρθια, με τους άλλους ηγέτες γύρω της και κοιτάζει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι καθιστός, με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα τις δικές του φωτογραφίες. Σε μία από αυτές, ο Τραμπ φαίνεται να μιλάει, ενώ οι υπόλοιποι ηγέτες τον ακούν.

Το επιτελείο του Εμανουέλ Μακρόν έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή της Μέρκελ, με τον Τραμπ «στριμωγμένο» από τους άλλους ηγέτες και τον Γάλλο Πρόεδρο να του μιλά χειρονομώντας.

Στο Twitter του Μακρόν υπάρχει και μια ακόμη δημοσίευση φωτογραφίας, με το σχόλιο ότι ο Τραμπ βρέθηκε απέναντι σε ένα ενωμένο μέτωπο.

Ο οικοδεσπότης της Συνόδου Τζάστιν Τριντό – που δέχθηκε τα πυρά του Τραμπ μετά την αναχώρηση του Αμερικανού- δημοσίευσε μια φωτογραφία, από το τραπέζι των συνομιλιών, με τον ίδιο να απευθύνεται στους υπόλοιπους.

Ναυάγιο στους G7: Ο Τραμπ τα έβαλε με όλους και με τον Τριντό

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ζήτησε από τους Αμερικανούς αντιπροσώπους να μην προσυπογράψουν το τελικό ανακοινωθέν της G7 έπειτα από τις «ψευδείς δηλώσεις» που έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Αναχωρώντας από τη σύνοδο στο Κεμπέκ για τη Σιγκαπούρη, ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε “πολύ ανέντιμες και αδύναμες” τις δηλώσεις που έκανε ο Τριντό σε μια συνέντευξη Τύπου, όπου υπογράμμισε ότι ο Καναδάς δεν θα μείνει έρμαιο της κατάστασης.

Η απάντηση Τριντό

Η απάντηση από το γραφείο του Πρωθυπουργού του Καναδά στις κατηγορίες του Αμερικανού Προέδρου ήταν άμεση:

«Ο Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε που δεν είχε πει προηγουμένως – και δημοσίως και σε ιδιωτικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του γραφείου του Τριντό που αναρτήθηκε στο twitter.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο Καναδός Πρωθυπουργός εξακολουθεί να εστιάζει σε ό,τι επιτεύχθηκε στη διήμερη σύνοδο στο Κεμπέκ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ