Λάδι στη φωτιά από το τουρκικό ΥΠΕΞ: H Ελλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Άγκυρα σχολίασε μεταξύ άλλων και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να μην προβεί στο ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Μία χώρα που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας παρέχει άσυλο σε προδότες που εμπλέκονται στην κατάλυση της Δημοκρατίας μέσω πραξικοπήματος σε μία χώρα-γείτονα. Είναι πραγματικά μία κατάσταση που αξίζει προσοχής. Όπως δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο, έτσι δεν εφαρμόζει και το δίκαιο της καλής γειτονίας» τόνισε ο Ακσόι και σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, πρόσθεσε:

«Καλούμε την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές συμπεριφορές απέναντι στη χώρα μας. Μία δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να προστατεύει πραξικοπηματίες. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα η ελληνική δικαιοσύνη να μην υποπέσει σε παρόμοια λάθη».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ