Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Τραμπ-Ουν: Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να σχεδιάζει τη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Ιουνίου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να σχεδιάζει τη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Ιουνίου μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη κατά πόσον η Σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι οι συνομιλίες Τραμπ-Κιμ θα στεφθούν με επιτυχία και εξέφρασε την “πεποίθησή του ότι θα το πετύχουμε” στο τέλος.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα πρόσφερε “ιστορικής σημασίας βοήθεια” με την άσκηση πίεσης στην Πιονγκιάνγκ.Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι οι αλλαγές που απαίτησε η Ουάσινγκτον από το Ιράν να κάνει δεν είναι δύσκολο να τις εφαρμόσει και δήλωσε πεπεισμένος ότι μια κοινή διπλωματική προσέγγιση μπορεί να αναπτυχθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες.

“Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια σειρά αλληλοεπικαλυπτόμενων αξιών και συμφερόντων εδώ και αυτό θα μας οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα για την ανάγκη να απαντήσουμε στις απειλές που θέτει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στον κόσμο”, δήλωσε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ