Ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ κατά την τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 να δηλώνει πως «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο».

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με αποφασιστικότητα λαμβάνουν όλα τα μέτρα και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ και ανέφερε ότι «από την πλευρά μας κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας».

«Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες και η Τουρκία θα είναι η εγγύηση γι’ αυτό».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ