Πρωτοφανής επίθεση Τσαβούσογλου στον ελληνικό Τύπο: Εγείρουν κατηγορίες που δεν ευσταθούν εναντίον της Τουρκίας – Κάνουν ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών

Ευθεία επίθεση στον ελληνικό Τύπο και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μία απόπειρα να ρίξει όλες τις ευθύνες στη χώρα μας για την ένταση στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε στο πρακτορείο Dogan και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επικαλούταν δήλωση Έλληνα πολιτικού για τη δυνατότητα της Ελλάδας να βρίσκεται στην Άγκυρα σε μία ώρα, υπενθύμισε ότι ο χρόνος πτήσης από τη μία πλευρά του Αιγαίου στην άλλη διαρκεί λίγα μόλις λεπτά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει να καταστήσει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, σπεύδοντας, ωστόσο, να “προειδοποιήσει” την Ελλάδα να μην κάνει κινήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν σε δυσμενή θέση την Τουρκία.

Εν συνεχεία ο Τσαβούσογλου έστρεψε τα βέλη του στα ελληνικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι εγείρουν κατηγορίες που δεν ευσταθούν εναντίον της Τουρκίας επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «προκαλούν ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών», ενώ ευχήθηκε η Ελλάδα να μείνει προσηλωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Από κει και πέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέστησε να αποφεύγονται τα άστοχα και άτοπα σχόλια και οι προβοκατόρικες κινήσεις, ως προϋπόθεση για να λυθούν οριστικά και δίκαια οι ανοιχτές υποθέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Πηγή ρεπορτάζ: t24.com.tr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ