Συρία: Βομβαρδίστηκαν στρατιωτικές βάσεις – Δαμασκός: “Καταδικασμένη να αποτύχει η επιχείρηση”

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό χτυπήθηκαν από τις ΗΠΑ, την Γαλλίας και την Βρετανία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι συνολικά τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα έχουν πληγεί, δύο στην Δαμασκό και ένα στην Χομς, παράλληλα με τις στρατιωτικές βάσεις που έχουν χτυπηθεί στη συριακή πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση.Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία.

«Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς».

Δυνάμεις του Άσαντ: “Καταδικασμένη να αποτύχει η επιχείρηση”

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι “καταδικασμένη να αποτύχει”, ενώ τη χαρακτήρισε μια “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA

Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους που εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας σήμερα, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν σε μια περιοχή νότια της Δαμασκού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ