Καθαρή η νίκη του Όρμπαν στις ουγγρικές εκλογές

Καθαρή νίκη στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ουγγαρία, κατέκτησε ο δεξιός εθνικιστής Βίκτορ Όρμπαν, εικόνισμα της ευρωπαϊκής λαϊκιστικής δεξιάς, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο καθώς η διχασμένη αντιπολίτευση, που υπέστη βαριά ήττα, εισέρχεται σε περίοδο ενδοσκόπησης.

Το Φίντες του Όρμπαν συγκεντρώνει ποσοστό 48,9% με το 95% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής η εθνική εκλογική επιτροπή. Τα ποσοστό του είναι κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο που εξασφάλισε το κυβερνών κόμμα πριν από τέσσερα χρόνια και θα επιτρέψει στον Όρμπαν να διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στην ουγγρική Βουλή, όπως και το 2010 και το 2014.

Η συμμετοχή έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ (69,26%, +7%) με ορισμένα εκλογικά τμήματα να παραμένουν ανοικτά τρεις ώρες μετά το πέρας του τυπικού χρονοδιαγράμματος της ψηφοφορίας. Το γεγονός αυτό δημιούργησε σε κάποιους την αίσθηση πως μπορεί να σημειωνόταν μια θεαματική ανατροπή με τον εμφανώς ανακουφισμένο Όρμπαν εντέλει να ανακοινώνει την «ιστορική» νίκη της παράταξής του.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ