Λάδι στη φωτιά από τον Γιλντιρίμ: Αυτοί που έκαναν όνειρα κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου ας μην ξεχνούν το 1922

Λάδι στη φωτιά για μια ακόμα φορά ρίχνει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος πήρε τη σκυτάλη μετά την προκλητική παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους Κεμαλιστές χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.

“Απευθύνομαι κυρίως σε όσους προσπαθούν να μειώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου. Τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο”, είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαρακη.

Παράλληλα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα πει ‘σας ευχαριστώ’ και θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ να παραβιαστούν από κάποιους κύκλους τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ας μην ξεχνούν αυτοί οι κύκλοι, που έκαναν όνειρα κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά την δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος από την Αρμενία, υπενθύμισε αιχμηρά στην Άγκυρα ότι ηττήθηκε από τους Έλληνες κατά την επανάσταση του 1821, κι ότι είχε υποστεί κι άλλες βαριές ήττες την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ