Βραζιλία: Επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του πρώην προέδρου Λούλα – ΦΩΤΟ

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη νότια Βραζιλία στο πλαίσιο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, κατήγγειλε ότι δύο λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής του χτυπήθηκαν από σφαίρες, χωρίς πάντως, όπως διευκρίνισε γερουσιαστής του κόμματός του, να υπάρξουν τραυματισμοί.

«Η αυτοκινητοπομπή μας δέχθηκε επίθεση από φασιστικές ομάδες. Είχαν ήδη πετάξει αυγά και πέτρες, τώρα πυροβόλησαν εναντίον των λεωφορείων», έγραψε ο Λούλα στο Twitter.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε», διαβεβαίωσε ο γερουσιαστής Λίντμπεργκ Φαρίας, στέλεχος του Κόμματος Εργαζομένων (PT). Ο πρώην πρόεδρος, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως επικρατέστερο για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία -εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει και δεν φυλακιστεί μετά την καταδίκη του για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα- είχε ήδη καταγγείλει τη Δευτέρα τη δράση της «άκρας δεξιάς» στη χώρα.

Η αυτοκινητοπομπή του Λούλα δεν είχε αστυνομική συνοδεία.

Μέσω Twitter και πάλι, ο Λούλα είπε αργότερα πως «αυτό που βλέπω τώρα μοιάζει σχεδόν με την άνοδο του ναζισμού», πριν προσθέσει: «αν νομίζουν πως θα μας φοβίσουν, κάνουν λάθος».Πηγή πληροφοριών: O Globo, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ