Ανθρωποκυνηγητό στην Βιέννη για τη διπλή επίθεση με μαχαίρι σε πολίτες – Τέσσερις τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Βιέννη με τις Αρχές κατά παραδοχή του εκπροσώπου της αστυνομίας να αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τα κίνητρα των δραστών ή του δράστη, ούτε εάν τα περιστατικά συνδέονται.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη από τις επιθέσεις διαπράχθηκε περί τις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας) στην Πράτερστρασε, έξω από εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας, κοντά σε σταθμό του μετρό, στο δεύτερο διαμέρισμα της πόλης, που συμπεριλαμβάνει το γνωστό πάρκο Πράτερ και τον συγκοινωνιακό κόμβο Πράτεστερν.

«Ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια οικογένεια -τον πατέρα, τη μητέρα και τη 17χρονη κόρη τους- με μαχαίρι. Οι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και οι ζωές τους διατρέχουν κίνδυνο», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και διευκρίνισε πως πρόκειται για Αυστριακούς υπήκοους.

«Μισή ώρα αργότερα, έγινε άλλη μια επίθεση (…) στο Πράτεστερν κι ένας άνθρωπος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά κι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε (αν, ή) σε ποιο βαθμό υπάρχει σύνδεση (ανάμεσα στις δύο επιθέσεις) και τα όποια κίνητρα συνεχίζουν να μην είναι σαφή», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος ερωτηθείς τι είναι γνωστό για τον δράστη, απάντησε: «Απολύτως τίποτε. Γνωρίζουμε μόνο πως αναζητούμε έναν άνδρα».

Από εκεί και πέρα, ένας ενήλικος υπήκοος του Αφγανιστάν συνελήφθη αργότερα το βράδυ, καθώς φέρεται να ενέχεται στη δεύτερη επίθεση. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ παρέμενε άγνωστο το αν και κατά πόσον υφίσταται σύνδεση ανάμεσα στα δύο συμβάντα.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ