Ο Μεντβέντεφ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να εκτοπίσουν από την Ευρώπη τις ρωσικές εταιρείες

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συντάσσουν λίστες με κυρώσεις με σκοπό να εκτοπίσουν από την Ευρώπη τις ρωσικές εταιρείες. Κατά την άποψη του Μεντβέντεφ οι ΗΠΑ θέλουν «να προωθήσουν τις δικές τους εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά». Παράλληλα επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη περίοδος στις σχέσεις» μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ και ως παράδειγμα ανέφερε το έργο που αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

«Οι Αμερικανοί ευθέως … τα βάζουν με τον δικό μας αγωγό Nord Stream, για εντελώς απλούς και προφανείς λόγους που λένε ότι θέλουν να προωθήσουν το δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά και να προσπαθήσουν να μας βγάλουν από το παιγνίδι».

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την αμερικανική «Λίστα του Κρεμλίνου», ως πρόβλημα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αξιοποιεί ένα τμήμα του αμερικανικού κατεστημένου για να επιλύσει τα προβλήματα του, μιας διαμάχης που με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πρόβλημα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων», «ένα πρόβλημα αντιθέσεων στο τμήμα της αμερικανικής ελίτ που εκπροσωπείται από τους Ρεπουμπλικάνους».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ