Διάγγελμα Τραμπ για το μακελειό στη Φλόριντα: Θα λάβουμε μέτρα για τη σχολική ασφάλεια – Δεν είπε κουβέντα για την οπλοκατοχή

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντα, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών».

Επιπλέον ο κ. Τραμπ απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα. «Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

«Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία», επισήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ