Ακιντζί: «Θεωρίες συνωμοσίας τα περί παρέμβασής μου στις Κυπριακές εκλογές»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, απέρριψε τις επικρίσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για παρέμβασή του στις προεδρικές εκλογές, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση ότι απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό που είχε υποβάλει στη Γενεύη.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι παρακολουθεί «με έκπληξη τις προσπάθειες να παρουσιαστεί το θέμα του χάρτη ως παρέμβασή του στις προεδρικές εκλογές και άλλες θεωρίες συνωμοσίας».

Με μηνύματα στο twitter, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτηρίζει τις εκλογές της Κυριακής«εσωτερικό θέμα της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Όπως το ποιος θα είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης το αποφασίζει η τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι φυσιολογικό να αποφασίζει η ελληνοκυπριακή κοινότητα τον ηγέτη της. Δεν τίθεται καν θέμα να παρέμβουμε εμείς σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επισήμανε ότι, μετά τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη πως αποσύρει τις προτάσεις του, και μετά τα γεγονότα στο Κραν Μοντανά τον περασμένο Ιούλιο, προέβη σε ενέργειες μέσω του ‘Εσπεν Μπαρθ ‘Αιντα, που όμως ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο, οπότε και ο χάρτης επιστράφηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η ενέργειά του αυτή, σημείωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, δημοσιοποιήθηκε μετά από ερώτημα δημοσιογράφου. «Δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητή, ούτε αποδεκτή η προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό ως παρέμβαση στις εκλογές της ελληνοκυπριακής πλευράς», πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ