Αραβικός Σύνδεσμος: Θα τροφοδοτήσει τη βία ο Τραμπ αν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ με την οποία θα αναγνωριζόταν η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα προκαλούσε εξτρεμισμό και βία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Άμπντουλ Γάιτ.

«Δηλώνουμε πολύ καθαρά ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα υπηρετήσει την ειρήνη ή τη σταθερότητα, απεναντίας θα τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό και τη βία. Ωφελεί μόνο τη μία πλευρά· την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία διάκειται εχθρικά έναντι της ειρήνης», είπε ο Γάιτ.

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους. Η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτηρίζει την πόλη -όπου βρίσκονται ιεροί τόποι των εβραίων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών- αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι πληροφορίες για την ανακοίνωση που φέρεται να σχεδιάζει να κάνει ο Τραμπ, αναιρώντας τη θέση των προκατόχων του ότι το τελικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να κριθεί μέσω διαπραγματεύσεων, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ