Μήνυμα της Κομισιόν προς την Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Μήνυμα προς την Άγκυρα για τις 141 παραβιάσεις που πραγματοποίησε η Τουρκία στον ελληνικό εναέριο χώρο τη Δευτέρα έστειλε η Κομισιόν μέσω της εκπρόσωπου της, Maja Kocijancic.

Η Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο.

Κατά το περασμένο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της 28ης Απριλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, υπενθύμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις θεμελιώδεις αρχές τις οποίες καλείται να σεβαστεί η Τουρκία ως υποψήφια χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν , ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτνίασης.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ