5 ανήλικοι σκότωσαν οδηγό ταξί – Τον παρέσυραν στο δάσος και τον στραγγάλισαν ως εκδίκηση επειδή βίασε 15χρονη

Ένα 15χρονο κορίτσι και τέσσερα έφηβα αδέλφια φυλακίστηκαν στη Σουηδία επειδή παρέσυραν έναν οδηγό ταξί σε ένα απομονωμένο δάσος και τον σκότωσαν ως εκδίκηση επειδή φέρεται να τη βίασε. Η 15χρονη είχε σχέση με έναν εκ των τεσσάρων αγοριών.

Το δικαστήριο στην Ουψάλα, κοντά στη Στοκχόλμη, διαπίστωσε ότι ο οδηγός, 26 ετών, οδηγήθηκε σε ένα φυσικό καταφύγιο κοντά στο Enkoping στις 24 Μαρτίου με την υπόσχεση για «σεξουαλικές υπηρεσίες».

Τότε τον άρπαξαν τα τέσσερα αγόρια, μεταξύ 15 και 18 ετών, τον στραγγάλισαν και τον κρέμασαν με θηλιά από σχοινί που αγόρασαν την προηγούμενη μέρα.

Στη δίκη, και οι πέντε υποστήριξαν την αθωότητά τους, αλλά η κοπέλα ομολόγησε ότι πίστευε ότι ο σύντροφός της και τα 3 αδέλφια του επρόκειτο απλώς να τον χτυπήσουν. 

Ο μεγαλύτερος, τώρα 19 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Δύο 16χρονοι καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια παραμονής σε κλειστή μονάδα φροντίδας νέων και ο 15χρονος αδελφός και η κοπέλα του καταδικάστηκαν σε κλειστή φροντίδα για τρία χρόνια και έξι μήνες ο καθένας.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τους πέντε με έμμεσες αποδείξεις που προσκόμισαν οι εισαγγελείς, κρίνοντας ότι είχαν σκόπιμα επιδιώξει να συγκαλύψουν τη δολοφονία ως αυτοκτονία.

 

Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια κρίθηκαν τελικά ένοχοι για φόνο για τη συμμετοχή τους. Η κοπέλα και ο φίλος της διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο, αλλά καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία.

Αντάλλαξαν μηνύματα για τη δολοφονία – «Τα αδέλφια του θα συναντήσουν τον βιαστή μου»

Η εισαγγελία παρουσίασε γραπτά μηνύματα μεταξύ της ομάδας ως αποδεικτικό στοιχείο της εμπλοκής τους.

Τέσσερις μέρες πριν εξαφανιστεί ο ταξιτζής, η κοπέλα έστειλε μήνυμα σε μια φίλη της: «Τα αδέλφια του θα συναντήσουν τον βιαστή μου», αναφερόμενη προφανώς στον φίλο της.

Ένας από τους νεαρούς είπε: «Πρέπει να το κάνουμε την Παρασκευή». Ένας άλλος απάντησε «ΟΚ».

Το κορίτσι φέρεται να έστειλε μήνυμα στον οδηγό ταξί, ζητώντας του να τη συναντήσει με ένα μπουκάλι βότκα σε ένα πάρκινγκ κοντά στο φυσικό καταφύγιο Hjälstaviken στη νοτιοανατολική Σουηδία στα τέλη Μαρτίου.

Εκεί, διαπίστωσε το δικαστήριο, τα αγόρια του έστησαν ενέδρα στραγγαλίζοντας και κρεμώντας τον με σχοινί. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε αργότερα στις 26 Μαρτίου, καλυμμένο στο χιόνι με τον μετρητή του ταξί να λειτουργεί, ανέφερε το LBC . 

Το πτώμα του βρέθηκε αργότερα την 1η Απριλίου, 500 μέτρα μακριά σε ένα μέρος του καταφυγίου, όπου η βλάστηση είναι πυκνή.

Και οι πέντε αρνήθηκαν την ανάμειξη, αλλά ο Lars Holmgård, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της Ουψάλα, έκρινε ότι τα αδέλφια είχαν προμελετήσει τη δολοφονία από τότε που αγόρασαν το σχοινί.

Τα ίχνη DNA τους “έκαψαν” – Είπαν σε φίλους τους ότι σκότωσαν τον βιαστή

«Το σχέδιο πρέπει να ήταν να κρεμαστεί [το θύμα] από το σχοινί, κατά τη γνώμη μας», είπε, όπως αναφέρει το BBC. 

Τα αγόρια είχαν αγοράσει επίσης μονωτική ταινία και ρούχα για την προετοιμασία της δολοφονίας.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν περιελάμβαναν επίσης τηλεφωνικά σήματα και ίχνη DNA τόσο από τον οδηγό όσο και από τα αδέλφια, που βρέθηκαν σε ένα μπουφάν. 

Τα αδέλφια φέρεται να είπαν σε πολλούς φίλους τους ότι θα σκότωναν έναν βιαστή και αργότερα τους είπαν ότι το είχαν κάνει.

«Μαζί, αυτά τα σωρευτικά στοιχεία κατέστησαν πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία ότι όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν ένοχοι», ανέφερε σε χθεσινή δήλωση το περιφερειακό δικαστήριο της Ουψάλα .

Όμως τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι μετά το περιστατικό, ένα από τα αδέλφια χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο του θανόντος για να αδειάσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. 

Ο Ebru Tok, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του άνδρα, είπε προηγουμένως: «Η οικογένεια είναι σε μεγάλη θλίψη και συγκλονισμένη από τη μοναδική κατάσταση τέτοιων νέων ανθρώπων που είναι ύποπτοι για τη δολοφονία.

«Ελπίζουν ότι η προανάκριση θα ξεκαθαρίσει τις συνθήκες της υπόθεσης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ