Βαλς: Η αριστερά μπορεί να εξολοθρευτεί στις προεδρικές εκλογές του 2017

Για κίνδυνο σαρωτικής ήττας του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017 έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche που κυκλοφορεί σήμερα ο κ. Βαλς είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να εκμηδενιστούμε το απόγευμα του πρώτου γύρου. Η αριστερά μπορεί να εξολοθρευτεί».

Ερωτηθείς αν θα είναι αντίπαλος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου των σοσιαλιστών, ο Βαλς απάντησε «θα πάρω την απόφασή μου βάσει αυτού που θα μου υπαγορεύσει η συνείδησή μου».

«Ό,τι κι αν γίνει, αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή μου είναι το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε.

Μέχρι πρότινος, γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Βαλς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα μόνο αν ο Ολάντ αποσυρόταν από την κούρσα.

Χθες, ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν είπε ότι ο Ολάντ και ο Βαλς πρέπει να πάρουν μέρος στην εσωκομματική διαδικασία των Σοσιαλιστών, τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος.

Η πρόταση του Μπαρτολόν ήρθε σε περίοδο που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Σοσιαλιστές να οδεύουν σε ήττα από τους υποψήφιους της κεντροδεξιάς ή την Μαρίν Λεπέν στις προσεχείς εκλογές.

Το κεντροδεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί» θα αναδείξει τον δικό του υποψήφιο σήμερα, με τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να θεωρείται επικρατέστερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η εξόριστη αδελφή του Κάστρο ξεκαθαρίζει οτι δεν θα πάει στην κηδεία του

Βρετανία: Έκαψαν στον Τάμεση ενθύμια της πανκ μουσικής αξίας εκατομμυρίων ευρώ

Ρωσικά μαχητικά θέλει για την αεροπορία του το Ιράν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ