CNN: Έτσι έφτασαν στην Ελλάδα οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Σύμφωνα με το CNN, οι τζιχαντιστές πέρασαν από την Σμύρνη στην Ελλάδα, με μια βάρκα μαζί με πρόσφυγες.

Το αμερικανικό δίκτυο, το οποίο απέκτησε έγγραφα και φωτογραφίες από εσωτερικές ευρωπαϊκές έρευνες και έμαθε πληροφορίες από πηγές κοντά στην έρευνα του Παρισιού, φέρνει νέα στοιχεία στο φως.

Το ταξίδι των τζιχαντιστών: Πως έφτασαν στην Ελλάδα

Οι δύο ύποπτοι για επιχειρησιακή συμμετοχή στο ISIS, είναι ο Αλγερινός Αντέλ Χαντάντι και ο Πακιστανός συνταξιδιώτης του, Μουχάμαντ Ουσμάν. Οι δύο συλληφθέντες, έφυγαν από την “πρωτεύουσα” του ISIS, την Ράκκα, έξι εβδομάδες πριν από το μακελειό του Μπατακλάν. Οι άλλοι δύο, ο Αχμάντ αλ Μοχάμαντ και ο Μοχάμαντ αλ Μαχμόντ, ανατινάχθηκαν έξω από το εθνικό στάδιο του Παρισίου.

Η ομάδα, πέρασε από την Συρία στην Τουρκία στις αρχές του Οκτώβρη και πήγε στις τουρκικές ακτές. Χαρακτηριστικό είναι πως οι τέσσερις άνδρες δεν γνώριζαν τα πραγματικά ονόματα των υπολοίπων, ενώ δεν είχαν πληροφορηθεί για την επίθεση. Το ταξίδι τους, είχε συντονιστεί από έναν ηγέτη του ISIS, γνωστό ως Αμπού Αχμάντ, ο οποίος τους έδωσε ειδικά προγραμματισμένα κινητά και πλαστά συριακά διαβατήρια. Τους έδινε χρήματα μέσω ενδιάμεσων οι οποίοι δεν μπορούν να εντοπιστούν και επικοινωνούσε μαζί τους χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες εφαρμογές.

Παρίσταναν τους πρόσφυγες και πέρασαν στην Ελλάδα

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι οι τζιχαντιστές πέρασαν από την Σμύρνη στην Ελλάδα, με μια βάρκα, ωστόσο τότε το Ελληνικό Ναυτικό τους σταμάτησε, με το CNN να καταγράφει στο γράφημα του ότι κρατήθηκαν στη Λέρο. Συνεχίζοντας ωστόσο, το αμερικανικό δίκτυο επιρρίπτει ευθύνες στις Ελληνικές Αρχές λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Οι ελληνικές Αρχές, ανακάλυψαν τα πλαστά συριακά διαβατήρια του Χαντάντι και του Ουσμάν. Συνελήφθησαν, τους πήραν τα χρήματα και κρατήθηκαν για έναν μήνα. Οι πηγές, είπαν στο CNN ότι η καθυστέρηση ήταν σημαντική. Ως αποτέλεσμα δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Έλληνες απελευθέρωσαν τον Χαντάντι και τον Ουσμάν στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, ο Χαντάντι και ο Ουσμάν αφού δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην επίθεση του Παρισίου, οργάνωναν νέο χτύπημα, ενώ περίμεναν και έναν τρίτο άνδρα, με το όνομα Αμπίντ Ταμπαούνι.

 

Πηγή: cnn.com

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον δύο νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Τελ Αβίβ

Παραπομπή Σαρκοζί σε δίκη για παράνομη χρηματοδότηση ζητά η εισαγγελία του Παρισιού

Τι συζήτησαν Λιου και Σόιμπλε στο περιθώριο της G20

Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ – Φόβοι για νεκρούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ