“Oι Βρυξέλλες δεν δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τις σεισμοπαθείς περιοχές της ΕΕ”

Στο Αματρίτσε, δεκάδες κάτοικοι επιστρέφουν μπροστά από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, ενώ σχολιαστές επισημαίνουν ότι οι Βρυξέλλες δεν δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τις μόνες έντονα σεισμοπαθείς περιοχές της ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Στο Αματρίτσε οι πληγέντες επιστρέφουν μπροστά στα συντρίμμια των σπιτιών τους και ζητούν από τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας να εντοπίσουν κάποια από τα προσωπικά τους αντικείμενα. 

Στο μεταξύ όμως όλοι στην Ιταλία διερωτώνται πότε θα τελειώσει αυτή η τραγική σειρά γεγονότων. “Κάθε πέντε χρόνια περίπου, ένα ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου λαβώνει και από μια διαφορετική περιοχή της χώρας. Το 2009 ζήσαμε τον σεισμό της Λ’ Άκουιλα και αμέσως πριν εκείνους των περιφερειών Εμίλια-Ρομάνια και Ούμπρια”, περιγράφουν οι κάτοικοι της Ιταλίας.

Από την πλευρά τους, πολλοί ειδήμονες και σχολιαστές με μεγάλη πίκρα, αλλά και οργή, σημειώνουν ότι οι μόνες έντονα σεισμοπαθείς περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα και η Ιταλία και κανείς στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν οι εικόνες πριν και μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία – ΦΩΤΟ

Ιταλία – ΒΙΝΤΕΟ από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής του φονικού σεισμού

Στηρίζουν το χωριό της μακαρονάδας Αματριτσιάνα – Η συγκινητική κίνηση των επιχειρηματιών

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ