“Μαχαίρι” 13 δισ. στις δαπάνες

Κατά 13 δισ. ευρώ σχεδιάζει να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες τα επόμενα δυο χρόνια, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.Οι αναλυτικές προτάσεις αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται σήμερα από τον υπουργό αρμόδιο για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, Πιέτρο Τζάρντα, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα πρώτα συγκεκριμένα μέτρα είναι πιθανό να υιοθετηθούν από τον Ιούνιο, με μαζικές πωλήσεις ακινήτων και εκτάσεων που ανήκουν στο δημόσιο και με συγχωνεύσεις σειράς οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κύριος στόχος, να αποφευχθεί η αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από το 21% στο 23%, τον επόμενο Οκτώβριο.Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Τζούλιο Τρεμόντι, σύμφωνα με τον οποίο “στην πραγματικότητα, η Ιταλία χρειάζεται περικοπές άλλων 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ, η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει δεκατέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και οι επιλογές της να δράσουν σαν μπούμερανγκ”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ