Βενεζουέλα: Κλέβουν ακόμα και σαμπουάν πάνω στην απελπισία τους

Εικόνες από άλλες εποχές αναβιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη Βενεζουέλα, η οποία μαστίζεται από την οικονομική κρίση με την Κυβέρνηση Μαδούρο να προσπαθεί, δίχως έως τώρα επιτυχία, να βρει λύσεις.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά έχουν εκτιναχθεί. Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με περικοπές στο ωράριο, ενώ υπάρχουν και διακοπές ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας.

Με το πλέον χαρακτηριστικό περιστατικό να λαμβάνει χώρα την περασμένη Πέμπτη, όπου εκατοντάδες πολίτες έκαναν πλιάτσικο σε φορτηγό, το οποίο μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο και το φορτίο του είχε καταλήξει στο δρόμο στην πολιτεία Τατσίρα, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή στρατιώτες φρουρούν σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, αλλά και φαρμακεία στο Καράκας, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο πλιάτσικο και επεισόδια που, ήδη, έχουν στην κυριολεξία αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων. Και το σημειώνουμε αυτό, διότι τις τελευταίες ώρες υπήρξε πλήθος, που έκανε έφοδο σε χώρους και έκλεβε κοτόπουλα, αλεύρι και εσώρουχα.

ΠΗΓΗ: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Χορεύουν Ικαριώτικο στη Βενεζουέλα – ΒΙΝΤΕΟ

“Μάχες” στους δρόμους για ένα κομμάτι ψωμί στη Βενεζουέλα – ΒΙΝΤΕΟ

Βενεζουέλα: Ζητούν διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποπομπής του Μαδούρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ