Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις συγκρούσεις στα Σκόπια

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από την ομάδα των ένοπλων Αλβανών, στις μάχες με τις δυνάμεις της αστυνομίας που διεξάγονται από το Σάββατο σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας των Σκοπίων, Ίβο Κότεσκι, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. Την ίδια στιγμή, ο Κότεσκι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κουμάνοβο και άλλοι 37 τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των μαχών ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους 22 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον πολυάριθμης ομάδας ενόπλων στο Κουμάνοβο ολοκληρώθηκε με την εξουδετέρωση της ομάδας αυτής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ αμάχων κατοίκων της αλβανόφωνης συνοικίας του Κουμάνοβο.

Ο Κότεσκι ανέφερε ότι οι επικεφαλής της ομάδας των ένοπλων Αλβανών προέρχονταν από το Κόσοβο και πρόσθεσε ότι πάνω από 30 μέλη της ομάδας αυτής, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολίτες των Σκοπίων (αλβανικής εθνικής καταγωγής), παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Σημειώνεται ότι από σήμερα το μεσημέρι οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωϊ του Σαββάτου, έχουν σταματήσει.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η ένταση στα Σκόπια

Φίλης: Αν εκραγούν τα Σκόπια η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα της

Διήμερο πένθος κήρυξαν τα Σκόπια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ