Η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα ταρακούνησε τις ευρωαγορές

Η απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομολόγα ταρακούνησε τις ευρωπαϊκές αγορές, με τα χρηματιστήρια να καταγράφουν απώλειες και τους επενδυτές να στρέφονται στα γερμανικά ομόλογα που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 κατέγραφε πτώση 0,3%, με τις απώλειες να είναι μεγαλύτερες για τον ισπανικό δείκτη IBEX 35 (-1%) και τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB (-0,68%).

Ανησυχία επικράτησε και στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 1%, ενώ υποχώρησαν και οι αγορές της Νότιας Κορέας, της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης.

Το ευρώ, που υποχώρησε χθες αργά το βράδυ 1% έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, κινείται σήμερα ανοδικά και η ισοτιμία του διαμορφωνόταν στα 1,1432 δολάρια.

Στην ανάκαμψη του ευρώ συνέβαλε η αύξηση των παραγγελιών στα γερμανικά εργοστάσια, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2008, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υποτίμηση του ευρώ κατά 20% το περασμένο εξάμηνο έχει αρχίσει να λειτουργεί θετικά για τους Γερμανούς εξαγωγείς.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ