Κάμερον:“Δολοφονική βαρβαρότητα” το βίντεο με τον Ιάπωνα όμηρο

Ο φόνος ενός Ιάπωνα ομήρου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στον οποίο πιστεύεται ότι προχώρησαν τα μέλη της υπενθυμίζει ότι οι τζιχαντιστές αυτοί επιδεικνύουν «δολοφονική βαρβαρότητα», δήλωσε, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η εκτέλεσή του.

«Η πιθανολογούμενη βάρβαρη δολοφονία του Χαρούνα Γιουκάουα και οι απειλές που έκανε το ΙΚ υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά την δολοφονική βαρβαρότητα των τρομοκρατών αυτών», ανέφερε ο Κάμερον, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους οικείους του Γιουκάουα ανέφερε ότι οι «προσευχές του» είναι μαζί τους, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί «είναι αλληλέγγυοι προς τον ιαπωνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Επίσης εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο Άμπε, και την «αποφασιστική του συμπεριφορά» έναντι των τζιχαντιστών του ΙΚ, που απαιτούσαν την καταβολή λύτρων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων ομήρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ