Charlie Hebdo: Μαρτυρία σοκ – “Δε σε σκοτώνω γιατί είσαι γυναίκα”

Σοκάρει η μαρτυρία μιας δημοσιογράφου του Charlie Hebdo, η οποία επέζησε της τρομοκρατικής επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα. Η αρθορογράφος του σατιρικού περιοδικού Sigolène Vinson, εξήγησε πώς κρύφτηκε την στιγμή που τα αδέρφια Κουασί πυροβολούσαν και σκότωναν έναν – έναν τους συναδέρφους της.

Σύμφωνα με την ίδια, την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη των δημοσιογράφων του Charlie Hebdo και εισέβαλαν οι τρομοκράτες, η ίδια έφτιαχνε καφέ στην κουζίνα.

«Ακούσαμε δύο δυνατούς θορύβους και αναρωτηθήκαμε τί είχε συμβεί» ανέφερε η αρθρογράφος προσθέτοντας ότι εκείνη την στιγμή, ο σωματοφύλακας του εκδότη του περιοδικού Στεφάν (Σαρμπ) Σαρμπονιέ, σηκώθηκε και προσπάθησε να πιάσει το όπλο του. «Μου φώναξε να μην κουνηθώ και τότε έπεσα στο έδαφος», είπε.

Στη συνέχεια σύρθηκε σε κάποια γραφεία όταν άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, που είναι ο Σαρμπ;»

«Άκουσα πυροβολισμούς, δεν κοίταξα πίσω μου, δεν ήθελα να κοιτάξω τον θάνατο κατάματα και ήμουν σίγουρη ότι θα πεθάνω», δήλωσε. «Δεν πυροβολούσαν κατά ριπάς, έριχναν την μία σφαίρα μετά την άλλη. Κανείς δεν φώναξε. Όλοι είχαν βρεθεί προ εκπλήξεως» υποστήριξε η  Sigolène Vinson.

Κατόπιν, άκουσε βήματα και περισσότερους πυροβολισμούς μέχρι που ένας από τους δράστες, τη σημάδεψε με το όπλο του.

«Τον κοίταξα. Είχε μεγάλα μαύρα μάτια. Ένιωσα ότι είναι προβληματισμένος, σαν να ήθελε να μάθει το όνομά μου», διηγείται η αρθρογράφος.

«Μο�� είπε “μην ανησυχείς, ηρέμησε. Δεν θα σε σκοτώσω. Είσαι γυναίκα, δεν σκοτώνουμε γυναίκες. Σκέψου όμως τι κάνεις. Αυτό που κάνεις είναι κακό. Σου σώζω την ζωή και γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάσεις το Κοράνι”» είπε χαρακτηριστικά.

«Κούνησα το κεφάλι μου, ώστε να διατηρήσω μαζί του μία επαφή. Δεν ήθελα να χαθεί η επαφή μου μαζί του, γιατί ένας συνάδερφος ήταν κάτω από το τραπέζι. Είχα καταλάβει ότι αν δεν σκότωνε γυναίκες, σίγουρα σκότωνε άνδρες», τονίζει η Sigolène Vinson, σε μία αφήγηση που σοκάρει.

Όταν οι ένοπλοι έφυγαν από τα γραφεία, η αρθρογράφος περιγράφει ότι σηκώθηκε και προσπάθησε να φτάσει στο κινητό της για να καλέσει ασθενοφόρα, πατώντας στην κυριολεξία πάνω στα σώματα των συναδέρφων της.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Διαβάστε επίσης

Ανάρπαστο το νέο τεύχος του Charlie Hebdo – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ