Καναδάς-Έξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Καναδάς-Έξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

 

Δεκαοχτώ άτομα συνελήφθησαν από την καναδική αστυνομία με τις κατηγορίες της χρήσης και διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών. Με τη σύλληψη των υπόπτων απετράπη η σεξουαλική εκμετάλλευση τουλάχιστον πέντε παιδιών το ένα εκ των οποίων είναι από την περιοχή του Κεμπέκ.

Η πολύμηνη αστυνομική έρευνα με την κωδική ονομασία Snapshot και τη συνεργασία 40 τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη πολλών υπόπτων σε διάφορες περιοχές του Καναδά.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνόμος Πετρίλι του τμήματος Απαγωγών και Κακοποίησης παιδιών σε ολόκληρο τον Καναδά έχουν συλληφθεί ή παρακολουθούνται 150 άτομα σε μια γιγαντιαία επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος της παιδικής πορνογραφίας. Μόνο στο Κεμπέκ η τοπική αστυνομία συνέλαβε 11 άτομα.

Συνολικά απαγγέλθηκαν 343 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκων, καθώς επίσης για κατοχή και διάθεση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Η αστυνομία κατάσχεσε εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο που απεικόνιζαν παιδιά να κακοποιούνται στον Καναδά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ