Μείωση στην τιμή της βενζίνης

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα περιοδεύοντας σήμερα στο Νιού Χαμσάιρ υπογράμμισε στη Νάσουα ότι η κυβέρνησή του έχει την βούληση τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες να άρει όλες τις αδιέξοδες καταστάσεις, που συντείνουν στο να παραμένει κοντά στα 4 δολάρια το γαλόνι στο πρατήριο η βενζίνη, παράλληλα με λοιπές ανατιμήσεις καυσίμων.

Στο θέμα αυτό, την ώρα που εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν “υψώσει τους τόνους”, συμφωνεί πλειοψηφία πολιτικών παρατηρητών που επικαλείται το Ρόιτερς.

Όπως ο πρόεδρος Ομπάμα υπενθύμισε, οτι ο ίδιος εμπιστεύεται τον όμιλο ενέργειας TransCanada, για την κατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του αγωγού πετρελαίου KeystoneXL, με σκοπό να διοχετευτεί μία πολύ μεγάλη ποσότητα αμερικανικού “μαύρου χρυσού”, με αφετηρία την πολιτεία της Οκλαχόμα.

Ο στόχος είναι να φθάνει τελικά ασφαλέστερα το πετρέλαιο μας στα τεξανικά διυλιστήρια, και από εκεί να παίρνει γρήγορα την άγουσα προς τα σημεία λιανικής πώλησης καυσίμων, σε τιμές πολύ πιο προσιτές από τις σημερινές, εξήγησε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ