6,5 R ο σεισμός στην Ταϊβάν

6,5R ο σεισμός στην Ταϊβάν

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε σήμερα το νησί της Ταϊβάν πως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) που αρχικά είχε μετρήσει σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού.

Το τοπικό κέντρο σεισμολογίας ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 βαθμοί και τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε 38 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Τάιτσουνγκ και σε βάθος 14,5 χλμ. στις 13.45′ τοπική ώρα (08.45′ ώρα Ελλάδος) ανατολικά της περιοχής Ναντού στην κεντρική Ταϊβάν.

Η τηλεόραση της Ταϊβάν μετέδωσε ότι η ισχυρή δόνηση προκάλεσε μια έκρηξη αερίου στο κέντρο του νησιού χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Ο σεισμός έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητός και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. «Το σπίτι μας σείστηκε αλλά τίποτε δεν έπεσε», είπε ένας κάτοικος της πόλης.

Η κομητεία Ναντού ήταν το επίκεντρο τον Σεπτέμβριο του 1999 σεισμού μεγέθους 7,6 βαθμών που προκάλεσε τον θάνατο 2.400 ανθρώπων και τη χειρότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία του νησιού.

Σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Το νησί βρίσκεται στην ένωση δύο τεκτονικών πλακών και πλήττεται συχνά από σεισμούς.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ