Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για τον Αναστασιάδη

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για τον Αναστασιάδη 

 

Ευρύτατες είναι οι αναφορές του τουρκοκυπριακού Τύπου στην εκλογή του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ «δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά που αναμενόταν και ο Μαλάς τον δυσκόλεψε», επισημαίνοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης αύξησε τα ποσοστά του κατά 12% σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών και ο κ. Μαλάς κατά 15,6%.

Ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του νέου προέδρου με την οποία κάλεσε την Τουρκία «να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο και να εργαστεί για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος», κάνουν όλες οι εφημερίδες.

Η «Χαλκίν Σεσί» επισημαίνει τη δήλωση του νέου προέδρου για τη συμβολή που πρέπει να έχει η Τουρκία στην επανένωση του νησιού, με την απόσυρση των στρατευμάτων της και την καλυτέρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η «Χαβαντίς» αφιερώνει δύο εσωτερικές σελίδες στις προεδρικές εκλογές, με τα στοιχεία των αποτελεσμάτων αναλυτικά και φωτογραφίες από το β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η «Κίπρις» σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της ότι από τις 543.000 ψηφοφόρους περίπου οι 100.000 δεν πήγαν στην κάλπη και ο Αναστασιάδης κέρδισε με 57,48%.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ