Κατηγορούν τον… Οβελίξ

Κατηγορούν τον… Οβελίξ

Την οργή των συμπατριωτών του που τον αποκαλούν «προδότη» έχει προκαλέσει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που αποφάσισε για φορολογικούς λόγους, ν’ αφήσει την πατρίδα του και να κατοικεί πλέον στο Βέλγιο, που κοντά στα γαλλικά σύνορα.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ να αφήσει πίσω, για φορολογικούς λόγους, τα Ηλύσια Πεδία για ένα χωριουδάκι στο Βέλγιο ονόματι Νεσέν. Είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους Γάλλους καθώς δεν είναι λίγοι οι διάσημοι συμπατριώτες τους που πέρασαν τα σύνορα για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

«Εκείνοι που αυτοεξορίζονται στο εξωτερικό δεν είναι εκείνοι που φοβούνται να μην φτωχύνουν. Είναι αυτοί που απλώς θέλουν να γίνουν πιο πλούσιοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό.

Ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται να απασχολούν ελάχιστα τον Ντεπαρντιέ που ζει περιφρονώντας ολοκληρωτικά τα γαλλικά ΜΜΕ και την άποψή τους γι’ αυτόν. Είναι όμως αυτή η απαξίωσή του που τον καθιστά πρωταγωνιστή τους, σχεδόν κάθε εβδομάδα. Πότε επειδή… ούρησε στον διάδρομο ενός αεροπλάνου, πότε για τον πρόωρο χαμό του παιδιού του, πότε επειδή πλακώθηκε με κάποιον δημοσιογράφο και πότε για τη συμμετοχή του στο νέο μουσικό σινγκλ της Γκουλνάρα Καρίμοβα της κόρης δηλαδή του δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, Ισλάμ Καρίμοφ.

«Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ούτε έχω τίποτα να χάσω. Εχω γυρίσει 170 ταινίες, έχω προσφέρει πολλά περισσότερα στο γαλλικό σινεμά σε σχέση με αυτά που προσέφερε σε μένα», δηλώνει ο Ντεπαρτιέ. Τα έσοδά του άλλωστε δεν προέρχονται αποκλειστικά από την υποκριτική. Στην ιδιοκτησία του υπάρχουν τέσσερις αμπελώνες σε Γαλλία, Μαρόκο, Ισπανία και Ιταλία, τρία παριζιάνικα εστιατόρια, ένα διάσημο ιχθυοπωλείο και μια αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών!

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ