Υποψήφια η Εύα Καϊλή για αντιπρόεδρος στο Eυρωκοινοβούλιο

Υποψήφια για μία θέση αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, στη διαδικασία που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο στις 19 Ιανουαρίου.

Η ευρωβουλευτής επελέγη από το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στο οποίο ανήκει το Κίνημα Αλλαγής και θα είναι μεταξύ των πέντε προσώπων που θα προτείνει στο πλαίσιο της διαδικασίας.

Με βάση τους συσχετισμούς αναμένεται να εκλεγούν και οι πέντε υποψήφιοι, του κόμματος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών το οποίο θα προτείνει επίσης και στελέχη από κόμματα μέλη του προερχόμενα από την Ιταλία, την Γερμανία, την Αυστρία και την Πορτογαλία. Σημειωτέον ότι οι αντιπρόεδροι του ευρωκοινοβουλίου είναι 14 και εκλέγονται στην αρχή και τη μέση της 5ετούς θητείας κάθε φορά για δυόμισι χρόνια.

Η Εύα Καϊλή είναι ευρωβουλευτής από το 2014, όταν εξελέγη με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη τότε. Το 2019 επανεξελέγη με το Κίνημα Αλλαγής.

Εν τω μεταξύ, ομόφωνα αναμένεται να εκλεγεί από την ευρωομάδα της Αριστεράς για τελευταία φορά αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Με αυτό το αξίωμα αναμένεται να αφήσει τις Βρυξέλλες, αφού όπως έχει δηλώσει από πέρυσι το καλοκαίρι, έχει πάρει απόφαση να κλείσει τον κύκλο της πολιτικής και να μην είναι υποψήφιος ούτε στις επόμενες ευρωεκλογές, ούτε στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.