Βραβείο Κοινού LUX 2022: Επιλέξτε τον νικητή και ίσως ταξιδέψετε στο Στρασβούργο

Και φέτος, το Ευρωκοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο EuropaCinemas, διοργανώνουν τo Βραβείo Κοινού LUX και προσκαλούν το ευρωπαϊκό κοινό να πάρει μέρος στη διαδικασία και να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία.

Οι ταινίες θα προβληθούν ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη, σε κινηματογράφους και διαδικτυακές πλατφόρμες, με υποτίτλους στην γλώσσα της κάθε χώρας, κατά την Εβδομάδα κοινού LUX, από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022. Θα διοργανωθούν επίσης διαδικτυακές συζητήσεις με τους σκηνοθέτες.

Η νικήτρια ταινία θα αναδειχθεί με συμψηφισμό της ψήφου του κοινού και των ευρωβουλευτών, με κάθε ομάδα να αντιπροσωπεύει το 50% των ψήφων, ενώ μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία μέχρι τις 25 Μαΐου.

Τυχαία επιλεγμένοι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία μπορεί να έχουν την ευκαιρία να παραστούν στην τελετή απονομής του Βραβείου, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2022 στο Στρασβούργο.

Οι υποψήφιες ταινίες για το 2022 είναι οι εξής: Flee, του Jonas Poher Rasmussen, Μεγάλη Απόδραση, του Sebastian Meise και Quo Vadis, Aida? της Jasmila Žbanić. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ