Κομισιόν: Αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία για τη φραστική επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη

Με νέα ανακοίνωση επανήλθε η Κομισιόν σχετικά με τη φραστική επίθεση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας, έστω και σε μία δεύτερη αντίδραση.

«Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ», τονίζει συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα δήλωσή της.

Κομισιόν Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συγκεκριμένα η κυρία Σπίναν τόνισε: «O Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Μητσοτάκης - Ερντογάν

Αντιθέτως, νωρίτερα, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που συνιστούσαν προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ντάνα Σπίναν αρκέστηκε να απαντήσει ότι «σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή» επιλέγοντας την πολιτική του… «ουδέν σχόλιο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ