Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να μεταμορφώσουμε την Ευρώπη σε παγκόσμιο κόμβο αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή του χωρίς τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες, ενώ επίκεινται ακόμα περισσότερες αλλαγές, μεταξύ άλλων, στον χώρο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της οικονομίας, της υγείας, της ασφάλειας, της γεωργίας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη διαδραματίζει επίσης κεντρικό ρόλο στην Πράσινη Συμφωνία και την ανάκαμψη της ΕΕ μετά τον COVID-19.

Η ΕΕ προετοιμάζει την πρώτη δέσμη κανόνων για τη διαχείριση των ευκαιριών και των απειλών της Τεχνητής Νοημοσύνης, εστιάζοντας στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των πιθανών επιπτώσεων της στους πολίτες, την κοινωνία και την οικονομία, καθώς και στη δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για τους ερευνητές, τους προγραμματιστές αλλά και τις επιχειρήσεις. Η Επιτροπή θέλει να αυξήσει τις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σε 20 δισ. ευρώ ετησίως.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται πρόταση που παρουσίασε η επιτροπή σχετικά με την μεταμόρφωση της Ευρώπης σε παγκόσμιο κόμβο αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης.

Το Κοινοβούλιο έχει ήδη συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ψηφιακή εποχή (AIDA) για να εξετάσει τον αντίκτυπο της στην οικονομία της ΕΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ