«Δημιουργική Ευρώπη»: Η γιγαντιαία επένδυση της ΕΕ στον πολιτισμό

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν τη «Δημιουργική Ευρώπη», το πρόγραμμα της ΕΕ για τον πολιτισμό και τον οπτικοακουστικό τομέα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική δέσμευση με τον προϋπολογισμό να έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με την περίοδο 2014-2020. Οι Βρυξέλλες θα επενδύσουν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς μέχρι το 2027.

«Μετά από αρκετά χρόνια φτάσαμε σε μια συμφωνία που είναι πολύ σημαντική και είναι ένα σημάδι για όλο τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης για τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Ποτέ στην ιστορία της η ΕΕ δεν έχει επενδύσει τόσα πολλά στον πολιτισμό όσα θα επενδύσει τα επόμενα 7 χρόνια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Τόμας Φρανκόφσκι.

Ο πολιτισμός θεωρείται ένα απαραίτητο αγαθό που μπορεί επίσης να φέρει χρήματα και θέσεις εργασίας.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγνωρίζουν τη σημασία του πολιτιστικού τομέα στην Ευρώπη και τον βοηθούν να ανακάμψει από την πανδημία του COVID-19, καθώς πολλές συναυλίες ακυρώθηκαν και πολλοί ειδικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ