Σκέψεις για exit polls στις 20.30

Σκέψεις για exit polls στις 20.30

Το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ώρα δημοσιοποίησης των exit polls εξετάζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μετά την αστοχία που παρατηρήθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η λύση που προκρίνεται είναι τα exit polls να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 20.30, δύο ώρες από το κλείσιμο της κάλπης, ώστε να αξιοποιηθούν από τους δημοσκόπους τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που δίνει η singular Logic. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα ελαχιστοποιηθεί ο φόβος μιας νέας αστοχίας. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

Τα exit polls είναι κατά προσέγγιση εκτιμήσεις της πραγματικότητας, οι οποίες «ενδεχομένως δεν εξυπηρέτησαν τις επικοινωνιακές ανάγκες του τηλεοπτικού τρίωρου 19:00 – 22:00 της Κυριακής», αναφέρει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) στην επιστολή που έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών ζητώντας να ερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν τις αστοχίες των αποτελεσμάτων.

«Κάποια στιγμή θα φτάσουμε, ελπίζουμε, να χρησιμοποιούμε το εργαλείο στον πραγματικό του ρόλο και όχι αυστηρά και μόνο για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ, Χριστίνα Καράμπελα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Θεοδωράκης: “Υπερσυντηρητικοί αριστεροί” αντιδρούν στο προεκλογικό σποτ

ΒΙΝΤΕΟ-Σακελλαρίδης: Δεν κάνουμε άνοιγμα σε νεοναζί και εγκληματίες

ΒΙΝΤΕΟ-Σπηλιωτόπουλος: Τι κατάλαβες ρε Νικήτα;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ