Κοππά: Στον Παπανδρέου οφείλω την πολιτική μου παρουσία

Κοππά: Στον Παπανδρέου οφείλω την πολιτική μου παρουσία

Τους λόγους για τους οποίους προσκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της εξήγησε η Μαριλένα Κοππά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά τόνισε πως στην παρουσίαση κάλεσε όσους έχουν προσωπική, πολιτική και επιστημονική σχέση μαζί της ενώ για τον πρώην Πρωθυπουργό ξεκαθάρισε πως οφείλει σε αυτόν την πολιτική της παρουσία, διαψεύδοντας τα σενάρια που αναπτύχθηκαν από την επικείμενη παρουσία του στην εκδήλωση.

«Σε μια βιβλιοπαρουσίαση καλείς ανθρώπους με τους οποίους έχεις προσωπική, πολιτική και επιστημονική σχέση. Ήταν λογικό λοιπόν, όταν έβγαλα ένα βιβλίο που είναι ουσιαστικά μια συλλογή άρθρων για τη σοσιαλδημοκρατία και την οικονομική κρίση, να καλέσω ανθρώπους με τους οποίους έχω μια σχέση. Τον κ. Τσάλτα, ο οποίος είναι πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου εργάζομαι, τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο οφείλω την πολιτική μου παρουσία, και τον κ. Κουβέλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου για τη σοσιαλδημοκρατία. Δεν υπάρχει κανένας συνειρμός ούτε κάτι άλλο, υπονοούμενο, κάτω από τις προσκλήσεις αυτές.

Όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο (Παπανδρέου-Κουβέλης) δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα, να υφαίνονται σενάρια συνωμοσίας ή στήριξης, νομίζω ότι είναι αφελές για την περίοδο που περνάμε. Ο καθένας, όπως είπα, ήξερε ποιος είναι ο συνομιλητής και αποδέχθηκε την πρόσκληση, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ούτε εξ ονόματος του κ. Κουβέλη ούτε εξ ονόματος του κ. Παπανδρέου. Νομίζω ότι μπορώ να πω το δικό μου κίνητρο γιατί τους κάλεσα και το είπα πολύ καθαρά. Από εκεί και πέρα, το γιατί καθένας τους δέχθηκε, ας το πουν οι ίδιοι ή οι δικοί τους άνθρωποι και εκπρόσωποι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ