ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας: Δεν εξετάζουμε το Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν εξετάζουμε το Grexit», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Εξετάζουμε τρία σημεία: Πρώτον, τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, δεύτερον, τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά από το δημοψήφισμα και τρίτον, ίσως θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να εμβαθύνουμε την οικονομική συνεργασία μέσα στη ζώνη του ευρώ», τόνισε.

Ο κ. Στουμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το κάναμε το 2011 και το 2012».

«Με κάθε σεβασμό απέναντι στο δημοψήφισμα, οι πόρτες των διαπραγματεύσεων παραμένουν ανοιχτές. Ταυτόχρονα όμως αυτή η πόρτα είναι ανοιχτή υπό όρους. Τελειώνουμε πια σε επίπεδο χρόνου», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Δεν πρόκειται να διώξουμε εκτός του ευρώ την Ελλάδα αντιθέτως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά ουσιαστικά αυτό εξαρτάται από αυτούς».

«Δεν εξετάζουμε την χρηματοδότηση με πρόγραμμα – γέφυρα. Ούτως ή άλλως τα προγράμματα χρειάζονται μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και δέσμευση. Χρειαζόμαστε μία αλλαγή στη στάση και πολιτική βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι ένα άτομο πρόκειται να φέρει την αλλαγή σε όλο αυτό το παιχνίδι. Ουσιαστικά αυτός που θα επιφέρει την αλλαγή είναι η ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει δηλαδή να δεσμευθεί απέναντι στους όρους οι οποίοι έχουν προταθεί».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Ρεαλιστικό σενάριο το Grexit

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ