Υπέρ της χρηματοδότησης για τον πολιτισμό η Κατσέλη

Ο πολιτισμός αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης για έξοδο της χώρας από την κρίση, που μέσα από κατάλληλα κίνητρα και πολιτικές μπορεί να συμβάλει θεαματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, επισήμανε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, στην εκδήλωση «Επενδύοντας στον Πολιτισμό» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού.

Η μεγάλη πρόκληση, είναι, σημείωσε, να δημιουργηθούν αποτελεσματικά χρηματοδοτικά εργαλεία, αντλώντας τεχνογνωσία και εμπειρίες από άλλους τομείς, ώστε φορείς και άτομα από το χώρο του πολιτισμού να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών και επενδυτικών σχεδίων, επισήμανε η κ. Κατσέλη. Χρειάζεται πρωτίστως ενίσχυση της ικανότητας των πολιτιστικών και δημιουργικών επιχειρήσεων να σκέφτονται και να δραστηριοποιούνται με όρους βιωσιμότητας, ανέφερε η κα Κατσέλη, ενώ τόνισε ότι και οι τράπεζες πρέπει να αποκτήσουν την εμπειρία που απαιτείται για να αναλύουν ορθά τους ειδικούς κινδύνους και τις ευκαιρίες που συνδέονται με τον τομέα αυτόν.

Η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι η Εθνική Τράπεζα, με το πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τη σημαντική συλλογή εξαιρετικών έργων τέχνης που διαθέτει, το ανεκτίμητο ιστορικό αρχειακό της υλικό, πρωτοβουλίες όπως ο διαγωνισμός «Καινοτομία & Τεχνολογία», αλλά και φορείς όπως το Μορφωτικό Ίδρυμα (ΜΙΕΤ), στηρίζει την πολιτιστική δημιουργία και επιχειρηματικότητα και συμβάλει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε, επίσης ως ομιλητής και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.

Διαβάστε επίσης:

Ένα υπερταμείο για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Αντισυνταγματικό και το τρίτο Μνημόνιο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ