Χαρίτσης: Το οικονομικό περιβάλλον αρχίζει σταδιακά να αλλάζει

«Η απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, μπορούν να αλλάξουν το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, έπειτα από 6 χρόνια» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, «σε σχέση με την απορροφητικότητα, τους προηγούμενους μήνες, έγινε μία πολύ εντατική προσπάθεια στο υπουργείο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου που έληξε στο τέλος τους 2015 και να καταφέρουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας από τα 28 κράτη – μέλη».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, από τη μία γιατί καταφέραμε σε μία δύσκολη, πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία να διοχετεύσουμε πραγματικούς πόρους στην οικονομία, να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα ενίσχυσης και από την άλλη, να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη άνεση τα προγράμματα της επόμενης περιόδου».

«Επειδή», σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πόροι είναι πεπερασμένοι, πρέπει να δούμε πώς οι πόροι αυτοί θα πιάσουν τόπο, θα μπορέσουμε δηλαδή να πάμε σε εκείνες τις δραστηριότητες και εκείνες τις επενδύσεις που να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία».

Αναφερόμενος στα πρώτα προγράμματα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι «έχουν γνωρίσει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, γι’ αυτό αναγκαστήκαμε κιόλας τις τελευταίες μέρες να δώσουμε παρατάσεις στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αυτό ίσως είναι ένα σήμα ότι το οικονομικό περιβάλλον συνολικά αρχίζει σταδιακά να αλλάζει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ